divendres, 24 de febrer del 2017

PROJECTE FINAL DEL SEGON TRIMESTRE: REPORTATGE FOTOGRÀFIC EN VIDEO

En aquest trimestre el projecte final, consistia en un reportatge fotogràfic, que és una ,manera d'explicar un esdeveniment, un sentiment i un ambient amb imatges.

El reportatge el podíem fer en solitari o en grups. El meu grup consistia en la Marta Alcaide, la Laia Moreno i jo i el nostre projecte es diu "12 hours of sand".

Vam tindre diferents idees, com per exemple, fer el reportatge sobre l'hospital Joan XXIII, pero no ens semblaven molt pràctiques així que vam escollir la de un dia a la platja.
Volíem fer fotos des de que sortia el sol fins al vespre i així ho vam fer, vam estar allà a la platja 13 hores.
Els meus pares i jo, que vivim a prop de Pallaresos, ens vam aixecar a les cinc del matí per anar a buscar amb el cotxe a la Marta i a la Laia. Quan vam arribar allà eren les sis i mitja del matí i estava tot fosc i vam decidir un lloc on fer una foto cada hora.
Els meus pares van decidir anar a la platja en dos cotxes i un ens el deixaven a nosaltres ja que feia bastant de vent i fred. Dins del cotxe portavem un munt de menjar, sacs de dormir i jocs de taula.
Quan va començar a sortir el sol, vam sortir del cotxe i vam continuar fent fotos.

A part de les fotos del projecte, també ens vam fer unes altres en les que sortíem nosaltres:




Al acabar el dia i les fotos, ja havien passat 13 hores des de que estàvem allà i ens vam anar cap a casa.

Hem vaig presentar voluntària per editar el vídeo, ja que la Laia, que era la que en un principi ho anava a fer, s'encarregava de la música. Abans del cap de setmana en el que vaig editar´ho, les tres ens vam reunir a la biblioteca un parell de dies, per escollir les fotos. Les vam penjar al Google Drive i vam començar a fer diferents carpetes, per classificar-les en les que no tenien res a veure amb el projecte i les que si; desprès les que eren per el projecte, les vam classificar en les que voliem que fossin part del vídeo i les que no, així que vam acabar amb un munt de carpetes al Drive. 

Quan va arribar el cap de setmana en el que vaig editar el vídeo, no voliem fer´ho amb el programa Movie Maker de Windows així que vaig buscar per internet i vaig preguntar però o no eren gratis o no trobava cap, així que al final vaig fer-ho amb el Movie Maker. 
Vaig pujar totes les fotos que voliem posar al programa pero, sortia que el vídeo anava a durar més d'un minut, així que vaig haver de esborrar les prescindibles. Les que van quedar, les vaig ordenar cronològicament i vaig retocar el vídeo dels crèdits i vaig afegir el títol (que vam posar 12 hores perquè quedava més bé) i els crèdits. Quan va arribar el moment de posar la música, vaig haver d'esperar a que la Laia m'enviés el àudio, i quan em va arribar i el vaig posar, no arribava fins al final, es quedava a la meitat així que li vaig fer repetir-ho. La segona vegada que m'ho va enviar tampoc arribava al final, però vaig considerar que quedava bé ja que la música parava quan el dia s'acabava, així que ho vaig deixar com estava. 

Vaig gravar amb el mòbil el vídeo i s'ho vaig enviar  ales demés per Whatsapp i elles m'anaven dient si creien que s'havia de canviar alguna cosa, en total, vaig fer sis vídeos.



Al final, s'ho vaig enviar a elles pel coreu i van donar el seu vist blau, així que ho vaig penjar al YouTube, com havia demanat la nostra professora, aquí deixo l'enllaç:








He escollit aquestes fotografies com les que més m'agraden perquè em totes tres em transmeten una sensació de calma i tranquil·litat, que es el que voliem apart de fotografiar com passa el dia.