diumenge, 25 de febrer del 2018

EXERCICI NOTÍCIA FALSA

ADÉU AL TREBALL DE RECERCA!



Experts en educació després de nombrosos estudis, han confirmat que l'anomenat Treball de Recerca és una pèrdua de temps.


El treball de recerca, sovint conegut com a “TDR”, és un treball d'investigació individual que ha de realitzar tot l'alumnat de batxillerat. Aquest treball consisteix en una petita investigació, pot estar emmarcat dins d'una matèria o pot ser interdisciplinar i està dirigit per un professor/a - tutor/a. Es presenta per escrit i oralment.
Equival a 2 crèdits i representa el 10% de la qualificació final del batxillerat.S'avalua tenint en compte l'actuació durant la realització del treball, l'informe escrit i la presentació oral.


El treball de recerca es va implantar el 15 de juliol del 2008.


Aquest treball té utilitats importants com aprendre a recercar informació i adquirir coneixements profunds sobre un tema, però s’ha vist que té un impacte negatiu en la vida de l’estudiant de 2n de Batxillerat.


En aquest curs els estudiants han de compaginar-se l’institut i l’estudi a casa i molts afirmen que el TDR no els deixa temps per fer-ho. Altres expliquen que això és degut a la mala planificació i organització del temps dels estudiants que ho deixen tot per última hora.
Els alumnes diuen que és cert però no volen sumar feina a aquest any tan decisiu de les seves vides en el què han d’escollir carrera i obtenir la millor nota possible per entrar a la universitat que desitgin.


Per aquest motiu, el Departament d’Ensenyament de Catalunya, encapçalat per Clara Ponsatí i Obiols, ha decidit eliminar el Treball de Recerca del currículum obligatori de l’estudiant de Batxillerat.


Després de parlar amb un cert nombre de joves víctimes i no víctimes d’aquest treball, s’ha pogut veure com aquest canvi ha tingut un impacte positiu. Molts també es queixaren ja que volien que l’haguessin tret abans d’haver-lo realitzat.


La supressió del Treball de recerca del currículum de batxilleat s’ha substituït pel treball per projectes.