dijous, 26 d’abril del 2018

VALORACIÓ FINAL DEL DOCUMENTAL: 'MEMÒRIES DE L'EBRE'

Per el projecte final del segon trimestre i per al programa de Memòria Històrica de l'institut, vam realitzar un documental que tractés diferents temes en relació amb la Guerra Civil Espanyola i la Postguerra.

El meu grup, format per la Laia, l'Alba, la Carol i jo, vam tenir diferents idees com la de fer un documental amb cartes que s'haguessin enviat els civils durant l'època. Totes les idees eren molt interessants, però al final ens va semblar més factible la idea de agafar el diari que va escriure el besavi de la Carol, ja que teniem el diari, però amb les altres idees ens faltaven, per exemple, les cartes.

Ens vam dividir en parts el diari i cadascuna es va quedar amb unes 5 pàgines. A mi em va tocar la part en la que havia tornat a Tarragona i coneixia a la seva dona (durant el Franquisme). Cadascuna va subratllar les parts que ens semblaven més interessants i a classe les vam posar en comú.
Al veure la quantitat de material que teníem vam decidir fer-ho de la batalla de l'Ebre i dels camps de refugiats. Per donar-li més emoció, vam fer que la veu en off sigues fins quan comença la Segona Guerra Mundial. 

Vam decidir que faríem com si la besnéta, trobés el diari dins d'unes capses i es posaria a llegir-ho. Aquestes imatges les volíem juntar amb la veu en off del besavi. 

Les meves companyes em van donar les seves parts del diari i em vaig encarregar de transciure-les, ja la lletra del besavi era molt dificil d'entendre i necessitavem que fos fàcil de llegir. 

L'Alba va proposar que la veu del besavi podria ser el seu avi, que ja havia participat en el curt de la Emma i tenia experiència gravant la seva veu. Vam quedar un dia per gravar la seva veu i el material que vam utilitzar era de la Laia, que el tenia de gravar les seves cançons. Quan estavem gravant vam veure que seria bona idea el gravar a l'avi fent veure que escrivia en el diari. Vam tenir cura de que no se li veies un braç ja que en principi l'havia perdut a la guerra. Vam gravar diferents plans. 

La Laia es va encarregar del muntatge del video i les altres ens vam encarregar de trobar les fotografies i videos que podriem utlitzar per il·lustrar el que deia. 

Aqui hi han algunes de les fotografies que vam utilitzar:






En la meva opinió, estic molt orgullosa del treball que vam fer. Crec que ens vam repartir el treball bé i que cadascuna va realitzar les seves tasques correctament. A més a més ens va ajudar a entendre la situació de l'época des de un punt de vista real i no explicat des de un llibre d'història. En general, crec que no hi ha res a millorar perque a  mi em va agradar moltíssim com va quedar.



dilluns, 16 d’abril del 2018

EXERCICI OPTATIU: 'som natura'



En aquesta fotografia feta per l'exercici optatiu de Som Natura, vaig agafar flors que havien caigut dels arbres o que el meu gos havia trencat, un caragol i terra. Com es pot veure m'ho vaig posar a la mà.

Amb aquesta fotografia, vaig voler remarcar que com nosaltres som natura, del nostre cos en un futur també sortirà natura i que nosaltres hem de tenir cura d'ella i no aplastarla i destrossar-la com la humanitat està fent ultimament.