divendres, 27 de gener del 2017

COMENTARI "LA SAL DE LA TIERRA" - SEBASTIAO SALGADO

Resultado de imagen de la sal de la tierra

A classe de cultura audiovisual vam anar a la sala Miró del nostre institut i vam veure el documental "La sal de la Tierra".

El documental tracta de la vida personal i professional del fotògraf brasiler. Va ser dirigit per Wim Wenders, un fotògraf alemany i Juliano Ribeiro Salgado, el fill de Sebastiao per donar a conéixer la historia darrera de les fotografies del seu pare.

Al documental, s'explica com va començar a treballar com a fotògraf i com va viure la experiència en cadascuna de les seves series. Algunes de les seves series que son explicades al documental son: Sierra Pelada, Exodus, Workers, Otras Americas, Sahel i Genesis.


Wes, Juliano i Sebastiao.


Gràcies a aquest documental pots veure que al Sebastiao Salgado li importen les persones i fotografiar les injustícies d'aquest món i així intentar que totes les persones sàpiguen el que está passant. Com abans era un economista, tenia coneixements de la indústria i el mercat que es el que regeix el món que el van convertir en un gran fotògraf humanista. 

També gràcies a aquest documental pots veure com es de difícil ser un fotògraf de reportatge: ha de estar contínuament allunyat de la seva família, ha de veure coses molt fortes que no tothom aguantaria, etc. Ell al documental ja diu: “No creía en nada. No creía en la salvación de la especie humana. No podíamos sobrevivir a tal cosa. No merecíamos vivir más. Nadie merecía vivir. ¿Cuántas veces tiré al suelo la cámara para llorar por lo que veía?”.


Aquí hi han algunes de les seves fotografies: 

Fotografía de Genesis.



Fotografia de Workers.



Fotografía de Exodus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada