dissabte, 5 de maig del 2018

QUÈ HE APRÉS SOBRE MI, ELS ALTRES I EL MÓN?

Durant els dos cursos que he fet de Cultura Audiovisual, he aprés diferents coses sobre els meus companys, el món i jo.

Gràcies a l'assignatura he aprés diferents aspectes del món que abans ignorava o no donava importància. Abans de començar Cultura Audiovisual, ja m'agradava el cinema i la televisió, però ha sigut gràcies a ella, que ara se que em vull dedicar a això. I no solament m'ha obert camí sobre en quin mon vull treballar, si no que també m'ha ajudat a escollir a quina part del procés em vull dedicar: la fotografia. He descobert que m'agrada molt la fotografia i que en la meva ment, el que fa que una pel·lícula sigui de bona o mala qualitat son els plans, la llum i la utilització del color (aspectes als que abans no donava importància).

He aprés sobre la història del cinema i he descobert nous directors. He aprés a analitzar imatges fixes i en moviment. Gràcies a la assignatura tinc un nivell bàsic en Photoshop. Però el més important per a mi es haver après com realitzar un projecte audiovisual i la importància de tots els membres del grup en el procés. 

També hem aprés a ser espectadors crítics amb el món que ens envolta, ja sigui virtual o real. A qüestionar-nos les coses que veiem a la televisió o les coses que ens diuen i crec que parlo per molts dels meus companys, que ha sigut a partir d'aquesta assignatura, que molts s'han plantejat la imatge que tenen a les xarxes socials. 


Al formar part d'una assignatura que desenvolupa la part dreta del cervell, he tingut la oportunitat de descobrir la creativitat de molts companys i admirar el seu treball.

En resum, gràcies a aquesta assignatura el batxillerat, se m'ha fet més lleuger, perquè de entre totes les assignatures que faig, aquesta es la meva preferida i a la que hem vull dedicar en un futur. La assignatura no m'ha decepcionat de cap manera i això m'agrada, perquè va ser unes de les raons per les que em vaig canviar d'institut per fer el batxillerat.

Gràcies Elo 💜


dijous, 26 d’abril del 2018

VALORACIÓ FINAL DEL DOCUMENTAL: 'MEMÒRIES DE L'EBRE'

Per el projecte final del segon trimestre i per al programa de Memòria Històrica de l'institut, vam realitzar un documental que tractés diferents temes en relació amb la Guerra Civil Espanyola i la Postguerra.

El meu grup, format per la Laia, l'Alba, la Carol i jo, vam tenir diferents idees com la de fer un documental amb cartes que s'haguessin enviat els civils durant l'època. Totes les idees eren molt interessants, però al final ens va semblar més factible la idea de agafar el diari que va escriure el besavi de la Carol, ja que teniem el diari, però amb les altres idees ens faltaven, per exemple, les cartes.

Ens vam dividir en parts el diari i cadascuna es va quedar amb unes 5 pàgines. A mi em va tocar la part en la que havia tornat a Tarragona i coneixia a la seva dona (durant el Franquisme). Cadascuna va subratllar les parts que ens semblaven més interessants i a classe les vam posar en comú.
Al veure la quantitat de material que teníem vam decidir fer-ho de la batalla de l'Ebre i dels camps de refugiats. Per donar-li més emoció, vam fer que la veu en off sigues fins quan comença la Segona Guerra Mundial. 

Vam decidir que faríem com si la besnéta, trobés el diari dins d'unes capses i es posaria a llegir-ho. Aquestes imatges les volíem juntar amb la veu en off del besavi. 

Les meves companyes em van donar les seves parts del diari i em vaig encarregar de transciure-les, ja la lletra del besavi era molt dificil d'entendre i necessitavem que fos fàcil de llegir. 

L'Alba va proposar que la veu del besavi podria ser el seu avi, que ja havia participat en el curt de la Emma i tenia experiència gravant la seva veu. Vam quedar un dia per gravar la seva veu i el material que vam utilitzar era de la Laia, que el tenia de gravar les seves cançons. Quan estavem gravant vam veure que seria bona idea el gravar a l'avi fent veure que escrivia en el diari. Vam tenir cura de que no se li veies un braç ja que en principi l'havia perdut a la guerra. Vam gravar diferents plans. 

La Laia es va encarregar del muntatge del video i les altres ens vam encarregar de trobar les fotografies i videos que podriem utlitzar per il·lustrar el que deia. 

Aqui hi han algunes de les fotografies que vam utilitzar:






En la meva opinió, estic molt orgullosa del treball que vam fer. Crec que ens vam repartir el treball bé i que cadascuna va realitzar les seves tasques correctament. A més a més ens va ajudar a entendre la situació de l'época des de un punt de vista real i no explicat des de un llibre d'història. En general, crec que no hi ha res a millorar perque a  mi em va agradar moltíssim com va quedar.



dilluns, 16 d’abril del 2018

EXERCICI OPTATIU: 'som natura'



En aquesta fotografia feta per l'exercici optatiu de Som Natura, vaig agafar flors que havien caigut dels arbres o que el meu gos havia trencat, un caragol i terra. Com es pot veure m'ho vaig posar a la mà.

Amb aquesta fotografia, vaig voler remarcar que com nosaltres som natura, del nostre cos en un futur també sortirà natura i que nosaltres hem de tenir cura d'ella i no aplastarla i destrossar-la com la humanitat està fent ultimament.

diumenge, 25 de febrer del 2018

EXERCICI NOTÍCIA FALSA

ADÉU AL TREBALL DE RECERCA!



Experts en educació després de nombrosos estudis, han confirmat que l'anomenat Treball de Recerca és una pèrdua de temps.


El treball de recerca, sovint conegut com a “TDR”, és un treball d'investigació individual que ha de realitzar tot l'alumnat de batxillerat. Aquest treball consisteix en una petita investigació, pot estar emmarcat dins d'una matèria o pot ser interdisciplinar i està dirigit per un professor/a - tutor/a. Es presenta per escrit i oralment.
Equival a 2 crèdits i representa el 10% de la qualificació final del batxillerat.S'avalua tenint en compte l'actuació durant la realització del treball, l'informe escrit i la presentació oral.


El treball de recerca es va implantar el 15 de juliol del 2008.


Aquest treball té utilitats importants com aprendre a recercar informació i adquirir coneixements profunds sobre un tema, però s’ha vist que té un impacte negatiu en la vida de l’estudiant de 2n de Batxillerat.


En aquest curs els estudiants han de compaginar-se l’institut i l’estudi a casa i molts afirmen que el TDR no els deixa temps per fer-ho. Altres expliquen que això és degut a la mala planificació i organització del temps dels estudiants que ho deixen tot per última hora.
Els alumnes diuen que és cert però no volen sumar feina a aquest any tan decisiu de les seves vides en el què han d’escollir carrera i obtenir la millor nota possible per entrar a la universitat que desitgin.


Per aquest motiu, el Departament d’Ensenyament de Catalunya, encapçalat per Clara Ponsatí i Obiols, ha decidit eliminar el Treball de Recerca del currículum obligatori de l’estudiant de Batxillerat.


Després de parlar amb un cert nombre de joves víctimes i no víctimes d’aquest treball, s’ha pogut veure com aquest canvi ha tingut un impacte positiu. Molts també es queixaren ja que volien que l’haguessin tret abans d’haver-lo realitzat.


La supressió del Treball de recerca del currículum de batxilleat s’ha substituït pel treball per projectes.

diumenge, 21 de gener del 2018

"LA COMUNICACIÓN JIBARIZADA" DE PASCUAL SERRANO: REEFLEXIÓ


Avui en dia, les tecnologies i internet ens proporcionen una gran quantitat de informació, productes i entreteniment.

Per culpa de tot això que se suposa que ens facilita la vida, les nostres ments s'estan banalitzant i simplificant, fent que no sapiguem fer res sense aquestes innovacions. 

Ens donen tanta informació que es repeteix i que molts cops no tenen qualitat que la nostra ment, cansada de tot això, fa un "copiar i pegar" sense processar, sense contrastar i sense entendre el que ens estan donant ja mastegat.

Molts dels usuaris a internet, prefereixen fer una selecció dels moments que consideren feliços i amb aquests, construir la seva pròpia màscara per fer veure a la societat que són així. La felicitat d'aquests mateixos usuaris depèn, en la major part, dels "me gusta" i dels seguidors que tenen a les xarxes socials on comparteixen la seva màscara. 

Les tecnologies, ens tanquen dins de la nostra ment, fan que no pensem ni ens adonem del que passa al nostre voltant. Vivim a través d'elles, caminant per un camí ja marcat per algú amb poder que et dirigeix en una direcció que el beneficia.



Tot això es podria evitar, si les persones sabessin com utilitzar bé les tecnologies i sabessin quan desconnectar-se i viure.
Podríem decidir quins programes a la televisió son bons i valen la pena veure i quins ets tornen en una persona sense criteri i simple; podríem fer alguna cosa per millorar la societat en general com per exemple, ajudar als pobres, evitar el canvi climàtic, i deixar de pensar en que ens milloraria la vida de manera superficial i temporal.

No tot lo referent amb les tecnologies i internet es dolent, lo dolent es la falta de criteri de la societat per saber que es bo i que es dolent.


diumenge, 14 de gener del 2018

PREGUNTES SOBRE "EL ENGAÑO DE GOOGLE" DE GERALD REISCHL

Gerald Reischl: “El engaño Google”, Medialive, Barcelona, 2008. PREGUNTES 

1. Creus que Google s’ha convertit en un “Gran hermano”? Per què?
Si, perquè domina la informació que ens proporcionen, a més recopila les nostres dadess, coneixent així les nostres preferències i gustos.

2. Què són les Cookies i per a què serveixen? 
Les cookies son uns petits programes que guarden el tipus de pagines que visitem i la conducta de l'usuari per així poder proporcionar-nos una publicitat que ens interessi.

3. Es poden esborrar definitivament les nostres recerques de Google? Perquè?
No, Google es guarda tota la informació que hem buscat i l'analitza.

4. Què hauríem de tenir en compte en fer servir el correu Gmail i el Drive?
Si, perque encara que no tinguis secrets importants al teu correu o al Drive, Google ho anallitza tot, ja siguin textos o imatges per poder oferir una publicitat específica per a cada usuari.

5. Perquè creus que Google va comprar l’any 2007 l’empresa de publicitat en videojocs Adscape?
Crec que Google va comprar l'empresa Adscape, per poder controlar també la publicitat que surt als videojocs, ja que gràcies a l'anàlisis de la manera de jugar, Google pot saber la personalitat (si és tranquil, impulsiu, agressiu, etc) i les seves preferències.

6. Google és un simple motor de recerca? Què es el data minig?
No, Google es una empresa de publicitat a Internet. El data minig és l'algoritme que ha aconseguit que Google tingui tant d'éxit i consisteix en recopilar i analitzar la informació de tots els usuaris.

7. Com funciona Adwords? 
Adwords es podria traduir per "paraules-anunci" i consisteix en anuncis textuals de exactament quatre líneas, una per el títol, dos per la explicació breu i una última per la direcció web. Al realitzar la búsqueda, les adwords, gràcies a les paraules clau, controlen els resultats i els anuncis que apareixen primer.

8. Quina és la diferència entre el cost-per-click i el cost-per-action? 
El cost-per-click, es un métode amb el que Google cobra quan l'usuari clica en l'anunci i el cost-per-action es un altre métode per el que Google només cobra si l'usuari completa l'acció, comprar el producte.

9. Amb quin objectiu Google Adwords Geo-targeting utilitza la teva ubicació geogràfica? Com la sap?
Google Adwords Geo-Targeting permet fixar un punt al mapa (Google Maps) i determinar un radi. Aquesta ubicació que permet definir zones geogràfiques amb el tipus d'informació o productes que busquen, s'aconsegueix gràcies a la adreça IP.

10.Què podem fer per evitar que Google descobreixi la nostra adreça IP? 
Per internet, hi han diferents serveis que poden ocultar la nostra adreça IP.

11.Què són “Anonymizer”, “The onion router” o “Jap” i perquè creus que són poc coneguts?
Són serveis que eviten que Google tingui la teva direcció IP i son poc coneguts perquè a Google no li interessa que ho siguin.

12.Per què les agencies publicitàries NO estan a favor de Google? 
Perquè Google se encarrega d'aconsellar a les empreses que contracten com han de repartir els seus anuncis i també li fa el disseny.

13.Per què els experts en màrqueting pagarien molt per accedir a la base de dades d’usuaris de Google? 
Perquè a la base de dades, tenen tota d'informació sobre els usuaris i aquesta pot ser utilitzada per aconseguir una publicitat més concreta per a cadascun
14.Perquè la informació avui (i sempre) no és estrictament fiable? 

15.Què és Google Enterprise? Quin era el principal problema de Street View del que es queixaven els defensors de la privacitat? Com ho van resoldre? 
És la versió comercial de Google Earth. El principal problema era que sortien les cares de les persones i les matrícules dels cotxes. Ho van resoldre, difuminant-les.

16.Estàs a favor de l’afirmació: “la informació (degut a Internet) es reuneix, s’ordena i es processa, però ja no s’elabora ni s’adquireix? Com ho podem combatre?
Si. Es pot combatre, limitant la entrada de informació.