diumenge, 21 de gener del 2018

"LA COMUNICACIÓN JIBARIZADA" DE PASCUAL SERRANO: REEFLEXIÓ


Avui en dia, les tecnologies i internet ens proporcionen una gran quantitat de informació, productes i entreteniment.

Per culpa de tot això que se suposa que ens facilita la vida, les nostres ments s'estan banalitzant i simplificant, fent que no sapiguem fer res sense aquestes innovacions. 

Ens donen tanta informació que es repeteix i que molts cops no tenen qualitat que la nostra ment, cansada de tot això, fa un "copiar i pegar" sense processar, sense contrastar i sense entendre el que ens estan donant ja mastegat.

Molts dels usuaris a internet, prefereixen fer una selecció dels moments que consideren feliços i amb aquests, construir la seva pròpia màscara per fer veure a la societat que són així. La felicitat d'aquests mateixos usuaris depèn, en la major part, dels "me gusta" i dels seguidors que tenen a les xarxes socials on comparteixen la seva màscara. 

Les tecnologies, ens tanquen dins de la nostra ment, fan que no pensem ni ens adonem del que passa al nostre voltant. Vivim a través d'elles, caminant per un camí ja marcat per algú amb poder que et dirigeix en una direcció que el beneficia.



Tot això es podria evitar, si les persones sabessin com utilitzar bé les tecnologies i sabessin quan desconnectar-se i viure.
Podríem decidir quins programes a la televisió son bons i valen la pena veure i quins ets tornen en una persona sense criteri i simple; podríem fer alguna cosa per millorar la societat en general com per exemple, ajudar als pobres, evitar el canvi climàtic, i deixar de pensar en que ens milloraria la vida de manera superficial i temporal.

No tot lo referent amb les tecnologies i internet es dolent, lo dolent es la falta de criteri de la societat per saber que es bo i que es dolent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada