diumenge, 21 de gener del 2018

"LA COMUNICACIÓN JIBARIZADA" DE PASCUAL SERRANO: REEFLEXIÓ


Avui en dia, les tecnologies i internet ens proporcionen una gran quantitat de informació, productes i entreteniment.

Per culpa de tot això que se suposa que ens facilita la vida, les nostres ments s'estan banalitzant i simplificant, fent que no sapiguem fer res sense aquestes innovacions. 

Ens donen tanta informació que es repeteix i que molts cops no tenen qualitat que la nostra ment, cansada de tot això, fa un "copiar i pegar" sense processar, sense contrastar i sense entendre el que ens estan donant ja mastegat.

Molts dels usuaris a internet, prefereixen fer una selecció dels moments que consideren feliços i amb aquests, construir la seva pròpia màscara per fer veure a la societat que són així. La felicitat d'aquests mateixos usuaris depèn, en la major part, dels "me gusta" i dels seguidors que tenen a les xarxes socials on comparteixen la seva màscara. 

Les tecnologies, ens tanquen dins de la nostra ment, fan que no pensem ni ens adonem del que passa al nostre voltant. Vivim a través d'elles, caminant per un camí ja marcat per algú amb poder que et dirigeix en una direcció que el beneficia.



Tot això es podria evitar, si les persones sabessin com utilitzar bé les tecnologies i sabessin quan desconnectar-se i viure.
Podríem decidir quins programes a la televisió son bons i valen la pena veure i quins ets tornen en una persona sense criteri i simple; podríem fer alguna cosa per millorar la societat en general com per exemple, ajudar als pobres, evitar el canvi climàtic, i deixar de pensar en que ens milloraria la vida de manera superficial i temporal.

No tot lo referent amb les tecnologies i internet es dolent, lo dolent es la falta de criteri de la societat per saber que es bo i que es dolent.


diumenge, 14 de gener del 2018

PREGUNTES SOBRE "EL ENGAÑO DE GOOGLE" DE GERALD REISCHL

Gerald Reischl: “El engaño Google”, Medialive, Barcelona, 2008. PREGUNTES 

1. Creus que Google s’ha convertit en un “Gran hermano”? Per què?
Si, perquè domina la informació que ens proporcionen, a més recopila les nostres dadess, coneixent així les nostres preferències i gustos.

2. Què són les Cookies i per a què serveixen? 
Les cookies son uns petits programes que guarden el tipus de pagines que visitem i la conducta de l'usuari per així poder proporcionar-nos una publicitat que ens interessi.

3. Es poden esborrar definitivament les nostres recerques de Google? Perquè?
No, Google es guarda tota la informació que hem buscat i l'analitza.

4. Què hauríem de tenir en compte en fer servir el correu Gmail i el Drive?
Si, perque encara que no tinguis secrets importants al teu correu o al Drive, Google ho anallitza tot, ja siguin textos o imatges per poder oferir una publicitat específica per a cada usuari.

5. Perquè creus que Google va comprar l’any 2007 l’empresa de publicitat en videojocs Adscape?
Crec que Google va comprar l'empresa Adscape, per poder controlar també la publicitat que surt als videojocs, ja que gràcies a l'anàlisis de la manera de jugar, Google pot saber la personalitat (si és tranquil, impulsiu, agressiu, etc) i les seves preferències.

6. Google és un simple motor de recerca? Què es el data minig?
No, Google es una empresa de publicitat a Internet. El data minig és l'algoritme que ha aconseguit que Google tingui tant d'éxit i consisteix en recopilar i analitzar la informació de tots els usuaris.

7. Com funciona Adwords? 
Adwords es podria traduir per "paraules-anunci" i consisteix en anuncis textuals de exactament quatre líneas, una per el títol, dos per la explicació breu i una última per la direcció web. Al realitzar la búsqueda, les adwords, gràcies a les paraules clau, controlen els resultats i els anuncis que apareixen primer.

8. Quina és la diferència entre el cost-per-click i el cost-per-action? 
El cost-per-click, es un métode amb el que Google cobra quan l'usuari clica en l'anunci i el cost-per-action es un altre métode per el que Google només cobra si l'usuari completa l'acció, comprar el producte.

9. Amb quin objectiu Google Adwords Geo-targeting utilitza la teva ubicació geogràfica? Com la sap?
Google Adwords Geo-Targeting permet fixar un punt al mapa (Google Maps) i determinar un radi. Aquesta ubicació que permet definir zones geogràfiques amb el tipus d'informació o productes que busquen, s'aconsegueix gràcies a la adreça IP.

10.Què podem fer per evitar que Google descobreixi la nostra adreça IP? 
Per internet, hi han diferents serveis que poden ocultar la nostra adreça IP.

11.Què són “Anonymizer”, “The onion router” o “Jap” i perquè creus que són poc coneguts?
Són serveis que eviten que Google tingui la teva direcció IP i son poc coneguts perquè a Google no li interessa que ho siguin.

12.Per què les agencies publicitàries NO estan a favor de Google? 
Perquè Google se encarrega d'aconsellar a les empreses que contracten com han de repartir els seus anuncis i també li fa el disseny.

13.Per què els experts en màrqueting pagarien molt per accedir a la base de dades d’usuaris de Google? 
Perquè a la base de dades, tenen tota d'informació sobre els usuaris i aquesta pot ser utilitzada per aconseguir una publicitat més concreta per a cadascun
14.Perquè la informació avui (i sempre) no és estrictament fiable? 

15.Què és Google Enterprise? Quin era el principal problema de Street View del que es queixaven els defensors de la privacitat? Com ho van resoldre? 
És la versió comercial de Google Earth. El principal problema era que sortien les cares de les persones i les matrícules dels cotxes. Ho van resoldre, difuminant-les.

16.Estàs a favor de l’afirmació: “la informació (degut a Internet) es reuneix, s’ordena i es processa, però ja no s’elabora ni s’adquireix? Com ho podem combatre?
Si. Es pot combatre, limitant la entrada de informació.