divendres, 21 d’octubre del 2016

EXERCICI 4 : SITGES



El dia 13 d'octubre vam anar al festival de cinema de Sitges.

Vam veure 7 curts fantàstics.

El que més em va agradar va ser el tercer que vam veure que va ser el de Blight.

Esta dirigit per Brian Deane. Anava sobre un cura (interpretat per George Blagden) que viatjava fins una casa on vivien uns pares amb la seva filla que estava embarassada i a més posseïda. El van trucar per a que fes un exorcisme, i ho aconsegueix després de molt problemes. La filla, te al nadó després de ser exorcitzada i el cura se'l emporta. Quan veus que esta a la barca per tornar, trenca el recipient on estava el dimoni i l'allibera, fent que la filla mati als seus pares i al cura de veritat que anava a fer l'exorcisme. Ell s'emporta al suposat fill de Satanàs.





Va ser el meu preferit, perque la interpretació de tots els actors, sobre tot la de George Blagden va ser impressionant.
També, m'agrada el que han fet amb la il·luminació. Estava tot fosc, donant una sensació de tenebrositat i il·luminaven d'una manera que feia ressaltar les cares i els objectes més importants. Els efectes especials, també estaven molt be, per exemple, la cara de la noia quan el dimoni "sortia" li canviava i també al final del curt canvien els ulls del nadó.








EXERCICI 3: SINTAXI DE LA IMATGE



Punt d'atenció.



Calma i estabilitat.




Profunditat i llei dels terços




Inestabilitat




Textura visual.




Retoc d'una imatge en blanc i negre, expressant antiguitat (Programa: PicsArt)



Moviment




Jugant amb l'escala.





dissabte, 1 d’octubre del 2016

EXERCICI 2: LECTURA CONNOTATIVA I DENNOTATIVA; Fotografies d'Elliot Erwitt



Elliott Erwitt in the Westlicht Museum of Photography, Vienna.jpgElliott Erwitt, és un fotògraf estatunidenc conegut per les seves imatges en blanc i negre que mostren situacions absurdes amb objectes quotidians. Va estudiar fotografia a Los Angeles City College. També va rebre classes a la New School for Social Research i va ser reclutat per realitzar servei militar exercint diferents tasques fotogràfiques a Alemanya i França.

Aquesta es una fotografia d'un home de color bevent aigua d'una de les fonts. A les dos fonts hi han uns cartells en angles que diuen que una font es per la gent blanca i l'altra es per les persones de color. 



La fotografia representa la discriminació i el racisme que hi havia als Estats Units, ja que tractaven al homes i dones de color com una espècie inferior que no mereixia els mateixos drets que els blancs. 



En aquesta fotografia surt una parella reflectida al retrovisor, un home i una dona, donant-se un petó. La dona esta somrient i tots dos estan en un cotxe mirant el mar.


La parella, sembla enamorada. Estan fent una escapada romàntica que segurament era una sorpresa per la noia i per això esta tan feliç. Han parat un moment per veure la posta de sol.



La fotografia esta feta al museu del Prado a Madrid. Hi han dos quadres de Goya que si no et fixes semblen el mateix, però no ho son, en un, la dona esta despullada i en l'altre, porta un vestit. També hi apareixen una dona i un grup d'homes observant els quadres.


Elliott Erwitt volia plasmar aquell moment en el que es deixa clar en que pensen els homes majoritàriament. Tots els homes, estan mirant a la dona despullada, sense fixar-se en les pinzellades i en la manera que tenia Goya de fer els seus quadres; mentre que la dona aprecia l'art i no l'importa si esta despullada o vestida.