dissabte, 1 d’octubre del 2016

EXERCICI 2: LECTURA CONNOTATIVA I DENNOTATIVA; Fotografies d'Elliot Erwitt



Elliott Erwitt in the Westlicht Museum of Photography, Vienna.jpgElliott Erwitt, és un fotògraf estatunidenc conegut per les seves imatges en blanc i negre que mostren situacions absurdes amb objectes quotidians. Va estudiar fotografia a Los Angeles City College. També va rebre classes a la New School for Social Research i va ser reclutat per realitzar servei militar exercint diferents tasques fotogràfiques a Alemanya i França.

Aquesta es una fotografia d'un home de color bevent aigua d'una de les fonts. A les dos fonts hi han uns cartells en angles que diuen que una font es per la gent blanca i l'altra es per les persones de color. 



La fotografia representa la discriminació i el racisme que hi havia als Estats Units, ja que tractaven al homes i dones de color com una espècie inferior que no mereixia els mateixos drets que els blancs. 



En aquesta fotografia surt una parella reflectida al retrovisor, un home i una dona, donant-se un petó. La dona esta somrient i tots dos estan en un cotxe mirant el mar.


La parella, sembla enamorada. Estan fent una escapada romàntica que segurament era una sorpresa per la noia i per això esta tan feliç. Han parat un moment per veure la posta de sol.



La fotografia esta feta al museu del Prado a Madrid. Hi han dos quadres de Goya que si no et fixes semblen el mateix, però no ho son, en un, la dona esta despullada i en l'altre, porta un vestit. També hi apareixen una dona i un grup d'homes observant els quadres.


Elliott Erwitt volia plasmar aquell moment en el que es deixa clar en que pensen els homes majoritàriament. Tots els homes, estan mirant a la dona despullada, sense fixar-se en les pinzellades i en la manera que tenia Goya de fer els seus quadres; mentre que la dona aprecia l'art i no l'importa si esta despullada o vestida. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada