dilluns, 26 de desembre del 2016

ESCOLA D'ART: TALLER FOTOGRAMES I TALLER RETRAT

El dia 13 de desembre vam fer les tres primeres hores de classe i a l'hora del pati, vam anar a l'escola d'art de Tarragona.

Quan vam arribar ens van fer un petit tour per el primer pis i ens vam dividir en dos grups, cada grup faria una activitat i desprès canviaven. Les dues activitats que vam fer van ser un taller de fotogrames i un taller de retrat fotogràfic.

El meu grup va començar per el taller de retrat fotogràfic. Aquest taller el vam fer en un plató amb focus i fons de diferents colors. El professor de l'escola d'art ens va fer una petita explicació sobre la història de la fotografia i el tipus de il·luminació, la composició i la seva importància per poder dirigir la mirada de l'espectador. Desprès ens vam tornar a dividir en dos grups i cada grup tenia el seu plató fotogràfic. Ens vam anar alternant com a models i fotògrafes.

Ara posaré algunes de les fotografies que vam fer:











Quan vam acabar amb aquest taller vam pujar al pis dels fotogrames i abans de començar ens van ensenyar un vídeo que era una recopilació de animacions que havia fet una de les seves classes.

Desprès vam entrar a una sala on la professora ens va explicar els fotogrames, com es feien i ens va ensenyar la sala amb llum inactínica que es la llum vermella que no afecta al paper fotogràfic, que es un paper fet amb granets de nitrat de plata que son fotosensibles

Els fotogrames es fan posant diferents objectes que tu havies portat o l'escola et deixava, damunt del paper fotogràfic i aquest paper el posaves a la ampliadora. Aquesta ampñliadora portava un temporitzador com el de la dreta per posar el temps just en el que els objectes es quedaran al paper.



Quan ja va passar el temps necessari a la ampliadora, uns 20 segons, vam passar als líquids.
Primer el passes pel revelador, en el que ha de estar dos minuts i mig aproximadament, aquest líquid serveix per a que la imatge creada es reveli al paper fotogràfic. Desprès la has de passar per el líquid d'atur, on ha de estar uns trenta segons i serveix per aturar el revelador. Seguidament ha d'estar uns tres o quatre minuts al fixador, per a que la imatge es quedi al paper fotogràfic i que la llum que li pugui donar desprès, no li afecti i per acabar s'ha de passar per aigua per a que en un futur ni surtin taques a la imatge.


Jo vaig fer els següents fotogrames:





divendres, 23 de desembre del 2016

EXERCICI 10: LUMINOGRAMES

El dia 14 de desembre, a la classe de cultura audiovisual, vam realitzar el exercici de luminogrames.

Els luminogrames es poden fer amb una càmara reflex i un trípode. La sala on els facis ha de estar completament a les fosques. Davant la càmara s'ha de posar algú amb una llanterna. Has de programar la càmara a una velocitat lenta, i el diafragma de la càmara tancat si no vols que es vegi el fons i més obert si vols que es vegi.

Quan hagis decidit la velocitat i el diafragma, clica al boto per fer la foto i la persona que te la llanterna, ja pot començar a dibuixar.


Aqui hi han alguns exemples que vam fer el meu grup i jo a classe amb la càmara fixa al trípode:

































I ara algunes de les que vaig fer jo aquell mateix dia a la meva habitació amb les llums de nadal i la càmara en moviment:













divendres, 2 de desembre del 2016

PROJECTE FINAL DE TRIMESTRE: RETRAT SURREALISTA

TÍTOL:  Tempus fugit

IDEES PRÈVIES: Abans de decidir l'idea final, vaig tindre moltes idees prèvies, per exemple, vaig tindre la idea de fer el retrat surrealista inspirat en John Stezaker, una de les meitats de la cara la meva germana i l'altre jo, però com amb totes les idees que vaig tindre, només la podia aplicar a un dels quatre retrats.
Vaig apuntar tots els artistes que la professora va dir, i les seves tècniques.
També vaig tindre una idea amb la meva germana i jo, i està explicada en la segona fotografia.
La idea se'm va acudir un dia que estava practicant amb el Photoshop i vaig trobar una foto meva de petita i ho vaig provar (tercera fotografia) i em va agradar.






COM HO HE FET: Com m'havia agradat la idea, vaig demanar a les persones a qui lis volia fer el projecte que em donessin una foto seva de petita i les vaig escanejar, quan les vaig tindre escanejades, vaig quedar amb elles i els hi vaig fer una foto ara.
A casa, vaig fer el fotomuntatge amb el Photoshop i em donava la sensació de que era molt pobre, així que al veure les flors del jardí, vaig pensar de que podria posar de marc de la fotografia la seva flor preferida, els hi vaig preguntar i les vaig posar.

QUE VULL EXPRESSAR: Volia expressar que el temps passa molt ràpid i veure com canvien físicament les persones.

VALORACIÓ PERSONAL: Em va agradar molt com em va quedar, però crec que podria haver millorat, ja que les fotografies de quan eren petites, al imprimir-les van quedar una mica pixelades.

VALORACIÓ GRUP-CLASSE: Crec que tota la classe va fer uns treballs molt originals i creatius, encara que hi havien alguns que es notaven que no s'ho havien treballat molt, però aixo va ser una minoria.

FOTOS FINALS: